Kanggo sawetara kaca sing diterjemahake karo piranti lunak lan ora cukup akurat, coba nyoba en Inggris sesanti kanggo rincian sing luwih apik.

Anabolic steroid bubuk, anabolic-androgenic steroid (AAS), yaiku variasi sintetik saka testosteron hormon seks lanang. Istilah sing tepat kanggo senyawa iki yaiku steroid anabolik-androgenik. "Anabolic" nuduhake otot bangunan, lan "androgenic" ngarujuk marang karakteristik jinis lanang. Sawetara jeneng umum kanggo bubuk steroid Anabolic yaiku Gear, Juice, Roids, and Stackers.

Sawetara wong nyiksa bubuk steroid Anabolic kanggo nambah tampilan fisik.

Penyedia layanan kesehatan bisa milih steroid kanggo nambani masalah hormonal kayata pubertas. Steroid uga bisa nambani penyakit sing nyebabake mundhut otot, kayata kanker lan AIDS. Nanging sawetara atlit lan binaragawan nyalahake obat-obatan iki kanggo nggedhekake kinerja utawa ningkatake penampilan fisik.

Risiko kesehatan bisa diprodhuksi dening panggunaan jangka panjang utawa dosis gedhe saka AAS. Efek kasebut kalebu owah-owahan mbebayani ing tingkat kolesterol (lipoprotein dawa sing luwih dhuwur lan lipoprotein dosis sing dhuwur), jerawat, tekanan darah tinggi, karusakan ati (utamane karo paling AAS lisan), lan owah-owahan mbebayani ing struktur ventrikel kiri ati. Kondisi sing duweni imbalan hormon kayata gynecomastia lan abang ukuran testicular uga disebabake dening AAS. Ing wanita lan bocah-bocah, AAS bisa nyebabake maskulinisasi sing ora bisa dibalekake.

Efesus kanggo olahraga AAS ing olahraga, racing, lan binaraga minangka obat ningkatake kinerja sing kontroversial amarga efek sing ngaruh lan potensial kanggo ngolehake keuntungan sing ora adil ing kompetisi fisik. Penggunaane kasebut diarani doping lan dilarang dening akeh olahraga olah raga utama. Kanggo akèh taun, AAS wis adoh saka bahan kimia doping sing paling dideteksi ing laboratorium akreditasi IOC. Ing negara ngendi AAS minangka zat sing dikendalekake, ana pasar gelap ing ngendi smuggled, obat-obatan sing diprodhuksi utawa malah palsu sing didol marang para panganggo.

Paling pangguna steroid ora atlit. Antarane 1 juta lan 3 yuta wong (1% populasi) sing dianggep wis nggunakake AAS ing Amerika Serikat. Studi ing Amerika Serikat nunjukake yen para pangguna AAS cenderung dadi pria heteroseksual kelas menengah kanthi umur rata-rata babagan 25 sing nonbuilders lan non-atlit lan nggunakake obat-obatan kanggo tujuan kosmetik. "Antarane 12- kanggo bocah-bocah cilik 17 taun, panggunaan steroid lan obat sing padha nyepetake persen 25 saka 1999 menyang 2000, kanthi 20 nyatakake yen digunakake kanggo katon tinimbang olah raga, sinau dening penanggung pengacara Blue Cross Blue Shield." (Eisenhauer) Panaliten liyane nemokake yen panggunaan AAS non-medik antarane mahasiswa ing utawa kurang saka 1%. Miturut survei anyar, 78.4% pangguna steroid yaiku bodybuilders non-atlit lan non-atlet, nalika babagan 13% nglapurake praktik injeksi ora aman kayata jarum reusing, jarum jarum, lan nampi vials multidose, sanadyan studi 2007 nemokake yen jarum jarum banget ora ana ing antarane wong nggunakake AAS kanggo tujuan non-medik, kurang saka 1%. Sinau 2007 liyane nemokake yen 74% saka pangguna AAS non-medis duwe tingkat pasca-sekunder lan liyane wis rampung kuliah lan luwih sithik gagal ngrampungake sekolah menengah tinimbang sing diarepake saka warga umum. Sinau padha nemuake yen individu nggunakake AAS kanggo tujuan non-medis nduweni tingkat tenaga kerja sing luwih dhuwur lan pendapatan rumah tangga sing luwih dhuwur tinimbang populasi umum. Pangguna AAS cenderung nyinaoni obatan sing njupuk luwih saka pangguna liya sing dikontrol; Nanging, sumber utama sing dikonsultasi dening pangguna steroid kalebu kanca, buku pegangan non-medis, forum internet, blog, lan majalah kebugaran, sing bisa nyedhiyakake informasi sing ora jelas utawa ora akurat.

Kepiye wong nyiksa Serbuk steroid anabolik?

Wong sing nyalah gunakake pompa steroid Anabolic biasane nggawa lisan utawa nyuntikake menyang otot. Dosis kasebut bisa dadi 10 nganti kaping 100 luwih dhuwur tinimbang dosis sing diwenehake kanggo nambani kondisi medis. Steroid uga diterapake ing kulit minangka krim, gel, utawa tembelan.

Sawetara atlit lan wong sing nyalah gunakke steroid ngandela yen bisa ngilangi efek samping sing ora dikepengini utawa nggedhekake efek obat kasebut kanthi cara njupuk:

  1. dosis mlayu kanggo sawetara wektu, mandheg kanggo wektu, lan banjur miwiti maneh
  2. stacking-combining two or more different types of steroids
  3. pyramiding-alon nambah dosis utawa frekuensi penyalahgunaan, tekan jumlah puncak, lan banjur mboko sithik

Steroid anabolik-androgenik (AAS) yaiku versi sintetis saka testosteron hormon sing alami lan duwe panggunaan medis sah. Nalika ditrapake lan dilakokake dening dokter, bubuk steroid Anabolic dianggep minangka obat sing aman lan terapi.

Nanging, mayoritas panggunaan obat-obatan kasebut yaiku antarane binaragawan lan atlet kanggo ningkatake kekuatan otot utawa penampilan. Panyebaran AAS sing abot bisa nyebabake akibat-akibat kesehatan sing abot lan ora bisa ditindakake, kalebu serangan jantung, stroke, depresi lan perilaku agresif abot.

Coba nggunakake AAS saka tegese perusahaan supaya bisa ngetokake bahan mentah AAS sing apik, masak tablet AAS / kapsul utawa nyuntikake minyak kanthi kondisi sing ketat bakal nggawa risiko kesehatan sampeyan.

Nuduhake 1-8 asil 48

  • Default ngurutake
    • Default ngurutake
    • Urut dening popularitas
    • Urut dening saben Tingkat
    • Urut dening newness
    • Urut dening rega: kurang kanggo dhuwur
    • Urut dening rega: dhuwur kanggo kurang
  • Tampilake Produk 8
    • Tampilake Produk 8
    • Tampilake Produk 16
    • Tampilake Produk 24