Kanggo sawetara kaca sing diterjemahake karo piranti lunak lan ora cukup akurat, coba nyoba en Inggris sesanti kanggo rincian sing luwih apik.

Ing artikel iki, kita utamané ngenalake prodhuk kembang alami, kayata Bromelain, oranye pahit, lan liya-liyane.

Bromelain minangka enzim sing ditemokake ing jus nanas lan ing batang nanas. Wong nggunakake obat kanggo obat.

Bromelain digunakake kanggo ngurangi pembengkakan (inflamasi), utamané saka irung lan sinuses, sawise operasi utawa ciloko. Uga digunakake kanggo demam kéwan, ngobati penyakit usus sing kalebu pembengkakan lan ulkus (ulcerative colitis), ngilangi jaringan mati lan rusak sawise ngobong (debridement), nyegah koleksi banyu ing paru (edema pulmonal), otot santai, nyuda kontraksi otot, nyepetake pembekuan, ningkatake panyerapan antibiotik, nyegah kanker, nyenyet tenaga, lan mbantu awak nyingkiri lemak.

Iki uga digunakake kanggo nyegah saraf otot sawise ngleksanani kuat. Panggunaan iki wis diteliti, lan bukti-bukti sing nuduhaké bromelain ora bisa digunakake.

Sawetara wong nggunakake produk (Phlogenzym) kanggo arthritis (osteoarthritis) sing nggabungake bromelain karo trypsin (protein) lan rutin (zat sing ditemokake ing buckwheat). Bromelain sing dipigunakaké kanthi cara iki katoné nyuda rasa nyuda lan ningkataké fungsi lutut ing wong sing arthritis.

Ora ana bukti ilmiah sing cukup kanggo nemtokake manawa bromelain efektif kanggo panggunaan liyane.

Carane ora iku bisa?

Bromelain kayata nyebabake awak ngasilake zat sing nglawan rasa nyeri lan pembengkakan (inflamasi).

Bromelain uga ngandhut bahan kimia sing ngganggu pertumbuhan sel tumor lan pembekuan getih sing alon.

Nanas, asli Amérika Kidul lan bagéan saka obat-obatan rakyat Hawaii, minangka salah sawijining sumber paling sugih ing donya bromelain enzim. Iki kalebu pirang-pirang endopeptidase lan senyawa kaya fosfatase, glucosidase, peroksidase, selulase, escharase lan inhibitor protease. Biasane, "bromelain" sing didol ing bentuk ekstrak utawa tambahan nuduhake enzim sing diekstrak saka stem utawa inti nanas, tinimbang saka daging buah.

Digunakna sacara luas minangka obat alam kanggo ngobati kabeh saka indigestion kanggo alergi, nanas ora mung brimming karo enzim iki, nanging uga vitamin C, vitamin B1, kalium, mangan lan fitonutrien. Nalika nanas nduweni akeh keuntungan, rahasia nyata kanggo kakuwaan marasake awakmu mesthi bromelain.

Apa bromelain digunakake kanggo nambani? Ing donya kedokteran, senyawa iki wis tradisional digunakake minangka agen anti-inflamasi lan anti-pembengkakan kuat. Riset uga nuduhaké yèn nduweni sifat fibrinolitik, antisematematik lan antitrombotik, sing tegesé mbiyantu nyegah gumpalan getih, edema lan bengkak. Ing jaman sadurungé, enzim iki uga digunakaké minangka pemanis daging, sebab bisa mbiyantu nyegah lan ngendhog tegang, otot sing nyusup lan jaringan ikat. Kajaba iku, panalitiyan anyar wis nemokake bukti yen enzim iki mandheg metastasis paru-paru ing trek, sing nuduhake bromelain bisa digunakake kanggo nambani macem-macem penyakit, kalebu kanker.

Sawijining panliten ing literatur ilmiah, sing kalebu artikel 1,600-plus sing ngetrapake manfaat obat bromelain, nuduhake yen wis digunakake kanggo nambani sawetara masalah kesehatan, kalebu:

Ciloko jaringan sing nyambung, kayata ACL luh

Ngemil ankles

Tendonitis

Alergi

Artritis, nyeri sendi lan osteoarthritis

Masalah pencernaan kaya rasa sakit jantung atau diare

Kelainan kardiovaskuler

Asma

Penyakit autoimun

Cancer

Kanker usus

Infeksi sinus, kayata bronchitis lan sinusitis

Trauma bedah lan penyembuhan alon saka kulit wounds utawa Burns

Penyerapan obat sing kurang apik, utamane antibiotik, lan gejala amarga njupuk obat

Oranye pahit, oranye Seville, oranye oranye, oranye amarade, utawa marmalade oranye nuduhake wit jeruk (Citrus × aurantium) lan wohé. Iku asli ing Asia Kidul-wétan, lan wis nyebar dening manungsa menyang akeh wilayah ing donya. Wit liar ditemokake ing tlatah cilik ing Florida lan Bahama sing isih ana ing sisih lor lan ditemtokake sawisé diweruhi ing tlatah Spanyol, ing ngendi ditepungake lan dibudidaya banget ing abad 10 dening Moors. Jeruk pahit dipasarake minangka suplemen diet amarga sifat-sifat stimulan, senadyan data safety kurang lan lan wis disambung menyang macem-macem efek sisih mbebayani kayata stroke lan serangan jantung.

Akeh jinis jeruk pahit sing digunakake kanggo minyak pati, lan ditemokake ing parfum, digunakake minangka rasa utawa minangka pelarut. Varietas oranye Sevilla digunakake ing produksi marmalade.

Oranye pait uga dipigunakaké sajroning obat jamu minangka penindas stimulan lan nafsu, amarga bahan aktif, sintetis. Suplemen oranye panci wis disambung karo sawetara efek samping serius lan tiwas, lan kelompok konsumen nganjurake supaya wong ora nggunakake woh medical. Bab iki isih durung rampung yen jeruk pahit ngalami kahanan medis saka jantung lan organ kardiovaskular, dhewe utawa ing formula karo zat liya. Bahan referensi standar dirilis babagan sifat-sifat ing jeruk pahit dening Institut Nasional Standar lan Teknologi (NIST), kanggo woh lemah, ekstrak lan wangun dosis lisan sing padhet, bebarengan karo sing dikemas bebarengan dadi siji item.

Nuduhake asil siji