Calon alzheimer (obat AD) J147 CMS121 CAD31
" Penyakit Alzheimer, panyebab demensia sing paling umum, yaiku jinis demensia sing nyebabake masalah memori, pikiran, lan prilaku. Gejala biasane katon alon-alon lan saya suwe saya suwe, pungkasane dadi cukup abot kanggo ngganggu aktivitas saben dina.Penyakit Alzheimer nyebabake 60% nganti 80% kasus demensia. Lan, kanggo akeh penyakit, kayata penyakit Alzheimer (AD) lan kanker, umur tuwa minangka faktor risiko paling gedhe. "

1. Apa Alzheimer lan Geroprotectors (GNPs)

Alzheimer minangka penyebab demensia sing paling umum, yaiku jinis demensia sing nyebabake masalah memori, mikir lan prilaku. Gejala biasane tuwuh alon-alon lan saya suwe saya suwe, dadi cukup parah kanggo ngganggu tugas saben dinane.penyakit Alzheimer akun 60 persen kanggo 80 persen kasus demensia. Lan umur tuwa iku faktor risiko paling gedhé kanggo akèh penyakit, kalebu penyakit Alzheimer (AD) lan kanker.

Geroprotectors, iku senotherapeutic sing nduweni tujuan kanggo nimbulake sababe oyot penyebab penyakit lan age-age, lan saéngga manut umur urip. Riset Salk anyar saiki ngidentifikasi subclass unik saka senyawa iki, dijenengi geroneuroprotectors (GNPs), sing minangka calon obat AD lan alon proses penuaan ing tikus.

( 9 21 13 )↗

Sumber Dipercaya

PubMed Central

Database sing dihormati saka Institut Kesehatan Nasional
Menyang sumber

2. Panyebab penyakit Alzheimer

Peneliti yakin ora ana sebab siji penyakit Alzheimer. Kepiye sampeyan ngalami penyakit Alzheimer? Penyakit iki umume tuwuh saka macem-macem faktor, kayata genetika, gaya urip lan lingkungan. Para ilmuwan wis ngidentifikasi faktor sing ningkatake risiko Alzheimer. Nalika sawetara faktor risiko - umur, riwayat kulawarga lan turun temurun - ora bisa diowahi, bukti sing ana saiki nuduhake yen ana faktor liya sing bisa pengaruh.

-Age

Faktor risiko Alzheimer sing paling dikenal yaiku nambah umur, nanging Alzheimer dudu bagean normal saka penuaan. Nalika umur nambah risiko, dudu penyebab langsung Alzheimer.

Umume wong sing duwe penyakit kasebut umure 65 taun utawa luwih. Sawise umur 65, risiko Alzheimer tikel saben limang taun. Sawise umur 85 taun, risikone tekan meh sepertiga.

-Kamus kulawarga

Faktor resiko sing kuwat banget yaiku riwayat kulawarga. Sing nduweni wong tuwa, adhine utawa adhine karo Alzheimer luwih cenderung ngalami penyakit kasebut. Risiko mundhak yen luwih saka siji anggota kulawarga duwe penyakit.

-Genetik (heredity)

Para ilmuwan ngerti gèn sing ana ing Alzheimer. Rong kategori gen ngenani manawa wong ngalami penyakit: gen-gen beresiko lan gen deterministik.

-Luwih cedhak

Ana hubungan antara cedera sirah lan risiko demensia mbesuk. Lindhungi otak kanthi nggulung sabuk pengaman, nganggo helm nalika melu olahraga, lan "ngeculake" omah sampeyan.

-Sambung kepala-kepala

Sawetara bukti sing paling kuat ngubungake kesehatan otak kanggo kesehatan jantung. Sambungan iki ndadekake akal, amarga otak diprihatinake dening salah sawijining jaringan sing paling sugih ing pembuluh getih, lan jantung tanggung jawab kanggo mompa getih liwat pembuluh getih kasebut ing otak.

( 12 24 23 )↗

Sumber Dipercaya

PubMed Central

Database sing dihormati saka Institut Kesehatan Nasional
Menyang sumber

3. Kandidat obat Alzheimer (obat AD): J147, CMS121, CAD31

Saiki, Alzheimer dadi luwih penting ing riset biomedis. Peneliti ngupayakake nemokake akeh aspek penyakit Alzheimer lan demensia liyane sing bisa ditindakake. Sawetara kemajuan sing paling luar biasa wis menehi pengaruh babagan pengaruh Alzheimer ing otak. Muga-muga pangerten sing luwih apik iki bakal nyebabake perawatan anyar. Akeh pendekatan potensial sing saiki diselidiki ing saindenging jagad.

Obat sing mundhut bobot 2,4-Dinitrophenol (DNP) ngasilake binaraga

Laboratorium Neurobiologi Sel Salkum diwiwiti kanthi rong bahan kimia sing ditemokake ing tetanduran sing nduwe ciri-ciri obat: fisetin, produk alam sing asalé saka woh-wohan lan sayuran, lan kurkumin, saka kura-kura rempah-rempah. Saka iki, tim gawean tiga AD tamba kandidat adhedhasar kemampuan kanggo nglindhungi neuron saka pirang-pirang toxicities sing gegandhèngan karo otak sing tuwa. Laboratorium kasebut nuduhaké yèn telung kandidat sintetik kasebut (dikenal minangka CMS121, CAD31 lan J147), uga fisetin lan curcumin, ngurangi panandha molekul ing penuaan, uga demensia, lan nggedhekake umur rata-rata tikus utawa mabur.

Penting, klompok mbuktikake yen jalur molekul sing ditindakake dening calon AD tamba iki padha karo rong senyawa sintetis sing diteliti kanthi apik sing uga dikenal manawa umure akeh kewan. Kanthi alasan iki, lan adhedhasar asil saka studi sadurunge, tim ngandika fisetin, curcumin lan telu calon obat AD kabeh ketemu definisi kang geroneuroprotectors.

Panaliten liyane ing lab sing nemtokake manawa senyawa kasebut duwe efek ing organ ing njaba otak. "Yen obat kasebut duwe manfaat kanggo sistem awak liyane, kayata ngramut fungsi ginjel lan kesehatan otot sakabèhé, bisa digunakake kanthi cara tambahan kanggo ngobati utawa nyegah penyakit penuaan," ujare Schubert.

- Calon obat Alzheimer (obat AD): J147

Curcumin, bahan utama kuntum rempah-rempah India, yaiku senyawa multitarget sing nyuda inflamasi, produksi ROS, toksisitas amiloid, lan excitotoxicity, lan banget efektif kanggo model rodent AD. Nanging, kurkumin nduweni aktivitas neurotrofis sing rada kurang, bioavailability sing kurang, lan penetrance otak sing kurang. Kanggo nambah aktivitas neurotrofik lan stabilitas metabolisme kurkumin, migunakake SAR kasebut mrodhuksi kimia berulang kanggo ningkatake sifat farmakologis, sauntara mundhak potency lan aspèk aktivitas biologis. Kaping pisanan sistem diketk dikali kanggo pyrazole kanggo nggawe CNB-001, kanthi stabilitas lan aktivitas neuroprotective liwat curcumin. Klompok eksplorasi sistemik ing telung dentin fenil CNB-001 ngandharake yen gugus hidroksil ora perlu kanggo aktivitas ing pitung screening assays. Tambahan saka rong klompok metil menyang phenyl ring pyrazole sing digandhengake kanggo CNB-023 kanthi potency luwih apik tinimbang CNB-001. Nanging, CNB-023 dhuwur banget lipophilic (cLogP = 7.66), lan senyawa-senyawa sing nduweni lipophilicity dhuwur duwe akeh kewajiban. Kanggo ngurangi lipophilicity lan ngenali syarat-syarat struktural minimal kanggo kegiatan, salah siji saka rong kelompok cinnamyl wis dibusak lan optimasi luwih akeh ngasilake molekul cilik banget J147. J147 kaping 5-10 luwih kuat ing kabeh assay screening minangka CNB-001, dene curkumin nduweni sethithik utawa ora ana aktivitas ing sembarang ujian. J147 ora mung kuat banget nanging uga nduweni sifat fisiko-kimia apik (MW = 350, cLogP = 4.5, tPSA = 42). J147 (1146963-51-0) wis ditliti sacara wiyar ing umur normal lan model AD sing nduweni keberhasilan terapeutik sing pinunjul.

Calon alzheimer (obat AD) J147 CMS121 CAD31

Keprigelan wong sing nggawe J147 bisa mudhun dadi amina / hidrazin aromatik sing duweni potensi karsinogenik. Kanggo nggoleki kemungkinan iki, stabilitas metabolisme J147 ditliti ing mikrosom, ing plasma tikus, lan ing vivo. Dituduhake yen J147 (1146963-51-0) ora mudhun menyang amina utawa hidrazin sing aromatik, yèn scaffold banget stabil, lan diowahi dadi loro utawa telu metabolit oksidatif ing manungsa, mouse, tikus, monyet, lan mikrosom ati asu. Kanggo nguji kasetimbangan metabolit kasebut, kita wis nyiptakake kabeh metabolit microsomal pepati manungsa lan ngetrapake kanggo aktivitas biologi ing tes neuroproteksi. Ora ana metabolit sing beracun, lan akeh metabolit duweni aktivitas biologis sing padha karo J147.

- Calon obat Alzheimer (obat AD): CMS121

CMS121 minangka turunan saka fisetin. Sajrone sawetara taun kepungkur, kita wis nuduhake manawa fisetin flavonoid minangka molekul aktif lisan, neuroprotektif, lan kognisi ing sawetara model kewan kelainan CNS. Fisetin duwe aktivitas antioksidan langsung lan bisa njaga tingkat GSH intraselular kanthi stres. Kajaba iku, fisetin duwe aktivitas neurotrofik lan anti-inflamasi. Tindakan sing amba iki nuduhake yen fisetin nduweni kemampuan kanggo nyuda fungsi fungsi neurologis sing ana gandhengane karo macem-macem kelainan. Nanging, EC50 sing relatif dhuwur ing tes adhedhasar sel (2-5 μM), lipofilisitas rendah (cLogP 1.24), tPSA dhuwur (107), lan bioavailabilitas sing kurang duwe fisetin winates kanggo pangembangan luwih lanjut minangka calon obat.

Calon alzheimer (obat AD) J147 CMS121 CAD31

Tantangane yaiku kanggo nambah potensi fisetin ing macem-macem jalur neuroprotective, lan sekaligus ngowahi sifat fisikokimia dadi luwih konsisten karo obat-obatan CNS sing sukses (bobot molekul ≤ 400, cLogP ≤ 5, tPSA ≤ 90, HBD ≤ 3, HBA ≤ 7). Loro pendekatan sing beda digunakake kanggo nambah fisetin. Kaping pisanan, klompok hidroksil sing beda diowahi kanthi sistematis kanggo ngilangi metabolit sulfat / glukuronidat. Ing pendekatan kaping pindho, scaffold flavone diganti dadi quinolin, lan sekaligus njaga elemen struktural utama fisetin. Nggunakake pendekatan panemuan obat multitarget, kita wis ngasilake sawetara turunan kanthi kegiyatan sing luwih apik ing oxytosis neuroprotective lan tes iskemia vitro. Telung kegiatan tambahan fisetin disimpen ing turunan, kalebu pangopènan GSH, hambatan lipopolysaccharide bakteri (LPS) sing nyebabake aktivasi mikroglial, lan diferensiasi sel PC12, ukuran kegiatan neurotrofik. Turunan Flavone CMS-140 lan turunan quinolone CMS-121 yaiku 600 lan 400 kaping luwih kuat, tinimbang fisetin ing tes iskemia (Gambar . Dadi, sampeyan bisa njaga kuwalitas multitarget saka polifenol nalika nambah sifat fisiokimia lan farmakologis senyawa kasebut.

- Calon obat Alzheimer (obat AD): CAD31

Kabeh efek psikologi macem-macem CAD31 dipikolehi ing konteks nyegah sawetara kejadian beracun ing neurodegenerative penyakit sing ana kaitane karo umur.

CAD31 minangka calon obat penyakit Alzheimer (AD) sing dipilih adhedhasar kemampuane kanggo stimulasi replikasi sel-sel prekursor saraf asal embrio saka manungsa uga ing tikus APPswe / PS1ΔE9 AD. Kanggo mindhah CAD-31 menyang klinik, eksperimen ditindakake kanggo nemtokake sifat neuroprotective lan farmakologis, uga kanggo nyoba efikasi terapeutik ing model tikus AD sing ketat.

CAD31 nduweni sifat neuroprotective kuat ing enem prabédan sel syaraf sing niru toksisitas sing diamati ing otak lawas. Studi toksikologi farmakologi lan awal nuduhake yen CAD31 minangka otak-penetrant lan bisa uga aman. Nalika panganan diwasa, tikus simtomatis APPswe / PS1ΔE9 AD dimulai ing sasi 10 kanggo 3 wulan tambahan ing model terapeutik penyakit kasebut, ana pangurangan ing defisit memori lan inflamasi otak, uga kena ekspresi protein sinaptik. Data metabolik molekul cilik saka otak lan plasma nuduhake yen efek utama CAD-31 dipusatake ing metabolisme asam lemak lan inflamasi. Analisis pathway data ekspresi gen nuduhake yen CAD-31 duweni efek utama ing pembentukan sinaps lan jalur metabolisme energi AD.

( 16 34 25 )↗

Sumber Dipercaya

PubMed Central

Database sing dihormati saka Institut Kesehatan Nasional
Menyang sumber

4.Kunci

Grup riset saiki fokus ing njupuk rong GNP menyang uji klinis manungsa. Derivatif fisetin, CMS121, saiki ing studi toksikologi kewan sing dibutuhake kanggo persetujuan FDA kanggo miwiti uji klinis. Turunan curcumin, J147, miturut FDA review kanggo tunjangan kanggo miwiti uji klinis kanggo AD awal taun sabanjuré. Klompok iki ngandhakake bakal nggabungake markas biokimia kanggo ngalami uji coba klinis kanggo ngetrapake efek potensial geroprotektif. Para peneliti nyatake yen panemune kandidat AD kasebut bisa ngetrapake model panemuan obat sing wis dikembangake minangka cara sing bisa ditemokake kanggo ngenali tambahan Senyawa GNP sing bakal mbantu ningkatake penuaan sehat. Iki bisa nambah akselerasi pipo kanggo narkoba kanggo nambani penyakit-penyakit penuaan sing saiki ora ana obat.

AASraw minangka pabrikan profesional bubuk J147, CMS121, CAD31 sing nduweni lab independen lan pabrik gedhe minangka dhukungan, kabeh produksi bakal ditindakake miturut regulasi CGMP lan sistem kontrol kualitas sing bisa dilacak. Sistem pasokan stabil, pesenan eceran lan grosir bisa ditampa. Sugeng rawuh kanggo mangerteni informasi luwih lengkap babagan AASraw!

Tekan saiki
1 Nyenengi
46504 Ndeleng

Sampeyan uga kaya

Komentar wis ditutup.