Bubuk Alfaxalone (23930-19-0) - Pemasok Pabrik Pabrik
AASraw ngasilake bubuk NMN lan NRC kanthi akeh!

Alfaxalone

Rating: Kategori:

Alfaxalone minangka molekul steroid neuroaktif kanthi sifat anestesi umum. Alfaxalone diterangake kanthi kimia minangka 3-α-hidroksi-5-α-ngandhung-11, 20-dione, lan bobote molekul 332.5…

Product Description

Karakter Dasar

Jeneng Product Alfaxalone
CAS Number 23930-19-0
Formula molekul C21H32O3
Bobot Formula 332.48
Liyane Alphaxalone;

Alfaxalone;

23930-19-0;

5alpha-Pregnan-3alpha-ol-11,20-dione;

Alfaxalonum.

katon wêdakakêna putih
Panyimpenan lan Penanganan Simpen ing suhu kamar sing dikontrol -20 ° C

 

Katrangan Alfaxalone

Alfaxalone minangka molekul steroid neuroaktif kanthi sifat anestesi umum. Alfaxalone diterangake kanthi kimia minangka 3-α-hidroksi-5-α-ngandhung-11, 20-dione, lan bobote molekul 332.5. Mekanisme utama tumindak anestesi alfaxalone yaiku modulasi transportasi ion klorida membran sel neuronal, sing diinduksi nganggo ikatan alfaxalone menyang reseptor permukaan sel GABAA (asam gamma-aminobutyric).

 

Mekanisme tumindak Alfaxalone

Alfaxalone ngasilake pingsan kanthi tumindak reseptor subtipe asam gamobam aminobutyric A (GABAA) ing sistem saraf pusat (CNS). Reseptor kasebut minangka saluran gantung ionotropik, lan GABA minangka ligan endogen. GABA minangka neurotransmitter hambatan utama ing CNS. Sawise reseptor diaktifake, saluran kasebut mbukak lan ningkatake konduksi klorida menyang sel, nyebabake hiperpolarization saka membran postynaptic. Ing konsentrasi kurang, alfaxalone positif modulasi arus klorida liwat saluran klorida; nanging ing konsentrasi sing luwih dhuwur, fungsi kasebut minangka agonis GABA, padha karo barbiturat. Asil pungkasan yaiku sedasi utawa induksi anestesi sing jero, gumantung saka dosis lan rute administrasi.

 

Aplikasi Alfaxalone

Alfaxalone, uga dikenal minangka alphaxolone utawa alphaxalone lan digunakake kanthi jeneng dagang Alfaxan, minangka steroid neuroaktif lan obat anestesi umum sing digunakake ing asu lan kucing. Bisa digunakake minangka agen induksi utawa kanggo anestesi umum.

 

Kaluwihan & Kerugian Alfaxalone

  • Kaluwihan:

Alfaxalone nyebabake owah-owahan minimal ing output jantung utawa tekanan getih nalika dosis sing ana klinis diwenehake menyang pasien sing sehat. Alfaxalone duwe indeks terapi sing dhuwur, tumindak singkat, lan nonkumulatif. Karakteristik kasebut ndadekake alfaxalone cocog kanggo digunakake minangka agen induksi utawa kanggo menehi anestesi injeksi.

Alfaxalone uga bisa ditindakake kanthi intramuskular, mula bisa digunakake kanggo ngobati pasien sing ora kooperatif. Nalika alfaxalone digunakake kanggo sedate pasien, dosis kasebut 1-3mg / kg IM lan umume diurus bareng karo opioid kanggo sedasi optimal.

Nalika alfaxalone digunakake kanggo bagean caesar, anak kirik luwih waspada lan rame kanthi skor AGPAR sing luwih apik dibandhingake karo propofol.

 

  • cacat:

Alfaxalone nyebabake depresi ambegan gumantung saka dosis, lan kemungkinan kedadeyan apnea sawise injeksi IV kanthi cepet. Siap kanggo intubasi, nyedhiyakake dhukungan oksigen, lan ventilasi nalika nggunakake alfaxalone kanggo induksi utawa sedasi.

Pangaturan alfaxalone sing gedhe banget bisa nyebabake depresi kardiovaskular sing gumantung dosis, kanthi penurunan tekanan jantung uga tekanan getih sing signifikan. Dosis alfaxalone kudu dititrasi kanthi ati-ati ing pasien sing nyuda cadangan kardiovaskular utawa hemodinamik ora stabil.

Alfaxalone ora nyedhiyakake analgesia, mula kudu digunakake bebarengan karo opioid sing cocog kanggo prosedur nyeri.

Nalika alfaxalone diterbitake kanthi intramuskular, volume injeksi bisa gedhe, bisa nyebabake rasa sakit ing injeksi. Volume gedhe uga bisa nggawe administrasi nantang nalika ana jendela sing terbatas kanggo injeksi amarga temperamen pasien. Administrasi alfaxalone bisa uga nyebabake pamulihan sing ora apik sing ditondoi kanthi beda tingkat dayung, vokalisasi, lan / utawa mioklonus.

 

reference

[1] Whittem T, Pasloske KS, Heit MV et al. (2008) Farmakokinetik lan farmakodinamika alfaxalone ing kucing sawise administrasi intravena Alfaxan kanthi dosis klinis lan supraclinical. J Vet Pharmacol Ther 31 (6), 571-579.

[2] Ferre PJ, Pasloske K, Whittem T et al. (2006) Farmakokinetik plasma alfaxalone ing asu sawise bolus intravena Alfaxan-CD. Vet Anaesth Analg 33, 229-236.

[3] Muir W, Lerche P, Wiese A et al. (2009) Efek kardiorespiratory lan anestesi saka dosis klinis lan supraclinical alfaxalone ing kucing. Vet Anaesth Analg 36, 42-54.

[4] Clarke KW, Trim CM, Hall LW, eds. (2014). "Bab 15: Anestesi segawon". Anestesi Veterinary (edhisi kaping 11). Oxford: WB Saunders. hlm. 135–153.

[5] Varga M (2014). "Bab 4: Anestesi lan Analgesia". Buku Teks Obat Kelinci (edhisi kaping 2). Butterworth-Heinemann. hlm. 178–202.

[6] Nieuwendijk H (Maret 2011). "Alfaxalone". Grup Dhukungan Anestesi Veterinary & Analgesia. Dijupuk tanggal 14 Juli 2017.

[7] Zeltzman P (17 November 2014). "Napa Ngatur Alfaxalone Mbutuhake Pambi Pendidikan". Berita Praktek Kedokteran Hewan. Dijupuk tanggal 14 Juli 2017.