Powder Brexanolone (516-54-1) - Pemasok Pabrik Pabrik
AASraw ngasilake bubuk NMN lan NRC kanthi akeh!

Brexanolone

Rating: Kategori:

Product Description

Karakter Dasar

Jeneng Product Brexanolone
CAS Number 516-54-1
Formula molekul C21H34O2
Bobot Formula 318.501
Liyane Allopregnanolone

Brexanolone

516-54-1

Allotetrahydroprogesterone

Allopregnan-3alpha-ol-20-siji

katon wêdakakêna putih
Panyimpenan lan Penanganan Garing, peteng lan ing 0 - 4 C kanggo jangka cendhak (dina nganti minggu) utawa -20 C kanggo jangka panjang (wulan nganti taun) ..

 

Katrangan Brexanolone

Brexanolone minangka antidepresan steroid neuroaktif sing unik, intravena sing digunakake ing terapi depresi postpartum sing moderat nganti parah. Ing uji coba klinis prelicensure, terapi brexanolone ora ana gandhengane karo kenaikan tingkat aminotransferase serum, lan durung ana gandhengane karo kedadeyan cedera ati akut sing jelas.

Brexanolone uga kalebu 3-hidroksi-5alpha-pregnan-20-siji ing endi klompok hidroksi ing posisi 3 duwe konfigurasi alpha. Iki minangka metabolit hormon seks progesteron lan digunakake kanggo perawatan depresi postpartum ing wanita. Iki nduweni peran minangka metabolit manungsa, antidepresan, modulator GABA, anestesi intravena lan obat penenang.

 

Mekanisme Tindakan Brexanolone

Mekanisme tumindak brexanolone durung dingerteni. Brexanolone minangka formulasi banyu saka allopregnanolone. Allopregnanolone minangka metabolit utama progesteron. Tingkat allopregnanolone terus meningkat kanthi progesteron sajrone meteng kanthi paling dhuwur ing trimester kaping telu. Allopregnanolone minangka steroid neuroaktif endogenous sing modulasi rasa seneng neuron liwat modulasi allosteric positif ing reseptor jinis gamma-aminobutyric (GABA) tipe synaptic lan ekstrasynaptic. Reseptor tipe A ekstrabisikaptis GABA mediasi hambatan tonik sing ndadekake mekanisme allopregnanolone unik yen dibandhingake karo benzodiazepin sing mediasi hambatan fasa ing reseptor tipe GABA.

 

Aplikasi Brexanolone

Brexanolone minangka obat pisanan sing wis disetujoni dening US US khusus kanggo perawatan depresi postpartum (PPD) ing wanita diwasa. Amarga PPD, kaya macem-macem jinis depresi liyane, ditandhani kanthi rasa sedhih, ora ana gunane utawa luput, gangguan kognitif, lan / utawa ideasi suicidal, bisa uga dianggep minangka kahanan sing ngancam nyawa. Penelitian akibate nemokake yen PPD sejatine bisa menehi efek negatif sing gedhe tumrap iketan ibu-ibu lan perkembangan bayi mengko. Pangembangan lan kasedhiyan brexanolone kanggo perawatan PPD ing wanita diwasa banjur nyedhiyakake terapi anyar lan janji sing ana sadurunge. Utamane, panggunaan brexanolone ing ngrawat PPD diubengi karo janji amarga tumindak sebagian minangka suplemen sintetis kanggo kemungkinan kekurangan brexanolone endogen (allopregnanolone) ing wanita postpartum sing rentan kena PPD, nanging akeh obat anti-depresif sing umume digunakake kanggo tumindak modulasi anané lan kegiyatan zat kaya serotonin, norepinephrine, lan / utawa monoamine oxidase nanging ora mediasi kegiyatan sing ana gandhengane langsung karo PPD kaya fluktuasi alami ing level steroid neuroaktif endogen kaya allopregnanolone. Pungkasan, sanajan brexanolone uga ngalami uji coba klinis kanggo mriksa kemampuan kanggo ngobati epilepticus status super-tahan, katon manawa sawetara panliten kasebut durung bisa nemokake titik endhas utama sing mbandhingake sukses nyapih agen baris katelu lan resolusi potensial status epilepticus sing ngancam nyawa karo brexanolone vs. plasebo yen ditambahake menyang perawatan standar.

 

Efek & Peringatan sisih Brexanolone

Brexanolone dimetabolisme kanthi akeh liwat akeh jalur lan saengga ora bisa duwe interaksi obat-obatan sing signifikan. CYP2C9 minangka enzim sitokrom P450 sing wis bisa dicegah dening brexanolone ing panelitian in vitro. Panaliten interaksi klinis gagal nuduhake perubahan ing farmakokinetik nalika brexanolone coadministrished karo phenytoin, substrat CYP2C9. Potensi penyalahgunaan uga wis kabukten sithik, kabukten ora ana bedane laporan subyektif dibandhingake plasebo. Ing babagan pengaruh gangguan hati lan ginjel ing farmakokinetik, ora ana owah-owahan toleransi ing pasien kanthi penyakit ati moderat nganti parah, lan ora perlu pangaturan dosis kanggo penyakit ginjel sing parah. Nanging, agen pelarut SBECD bisa akumulasi ing pasien sing ngalami gangguan ginjel parah, mula brexanolone ora diwenehake marang pasien sing ngalami penyakit ginjel tahap pungkasan.

 

reference

[1] Meltzer-Brody S, Colquhoun H, Riesenberg R, dkk.: Injeksi Brexanolone ing depresi post-partum: rong uji coba multicentre, blind-blind, randomized, placebo, phase 3. Lancet 2018; 392: 1058-1070 Crossref, Google Cendekia.

[2] Luke DR, Tomaszewski K, Damle B, dkk.: Review babagan farmakologi dhasar lan klinis sulfobutylether-beta-cyclodextrin (SBECD). J Pharm Sci 2010; 99: 3291-3301 Crossref, Google Cendekia.

[3] Injeksi Brexanolone, Kanggo Gunakake Intravena: Dokumen Ringkesan Sponsor. Cambridge, Massa, Terapi Sage, Komite Penasihat Obat Psikofarmakologis lan Rapat Manajemen Risiko lan Keamanan Obat lan Risiko, 2 Nov 2018. Google Scholar.

[4] Luisi S, Petraglia F, Benedetto C, Nappi RE, Bernardi F, Fadalti M, Reis FM, Luisi M, Genazzani AR. Tingkat allopregnanolone serum ing wanita sing hamil: owah-owahan nalika meteng, nalika pangiriman, lan pasien hipertensi. J Clin Endocrinol Metab. 2000 Jul; 85 (7): 2429-33. [PubMed].

[5] Paul SM, Purdy RH. Steroid neuroaktif FASEB J. 1992 Mar; 6 (6): 2311-22. [PubMed].

[6] Farrant M, Nusser Z. Variasi ing tema hambat: aktivasi fasik lan tonik reseptor GABA (A). Nat Rev Neurosci. 2005 Mar; 6 (3): 215-29. [PubMed].

[7] Johannsen BM, Larsen JT, Laursen TM, Bergink V, Meltzer-Brody S, Munk-Olsen T. Kabeh-Sebab Kematian Wanita sing Kelainan Psikiatri Postpartum sing parah. Am J Psychiatry. 2016 Jun 01; 173 (6): 635-42. [Artikel gratis PMC] [PubMed].

[8] Noorlander Y, Bergink V, van den Berg MP. Interaksi ibu lan bocah sing dirasakake lan diamati nalika dirawat ing rumah sakit lan dibebasake ing depresi postpartum lan psikosis. Arch Womens Ment Health. 2008; 11 (1): 49-56. [PubMed].