Wêdakakêna TAK-438 (1260141-27-2) wêdakakêna - Produsen Pabrik Pabrik
AASraw ngasilake bubuk NMN lan NRC kanthi akeh!

TAK-438

Rating: Kategori:

TAK438, uga dikenal minangka Vonoprazan Fumarate, minangka obat anyar kanggo ngobati penyakit sing gegandhengan karo asam kanthi mekanisme tumindak anyar sing diarani blocker asam kompetitif kalium (P-CABs) sing kanthi kompetitif nyandhet ikatan ion kalium menyang H +, K + -ATPase ( uga dikenal minangka pompa proton) ing langkah pungkasan sekresi asam lambung ing sel parietal lambung, ngontrol sekresi asam lambung. Nyedhiyakake efek hambatan sekresi asam sing kuwat lan tahan.

Product Description

Karakter Dasar

Jeneng Product Bubuk TAK-438
CAS Number 1260141-27-2
Formula molekul C21H20FN3O6S
Bobot Formula 461.46
Liyane Vonoprazan Fumarate;
Bubuk TAK-438;
1260141-27-2;
Vonoprazan fumurate;
TAK438.
katon Putih bubuk putih-putih
Panyimpenan lan Penanganan Garing, peteng lan ing 0 - 4 C kanggo jangka cendhak (dina nganti minggu) utawa -20 C kanggo jangka panjang (wulan nganti pirang-pirang taun).

 

Keterangan bubuk TAK-438

TAK438, uga dikenal minangka Vonoprazan Fumarate, minangka obat anyar kanggo ngobati penyakit sing gegandhengan karo asam kanthi mekanisme tumindak anyar sing diarani blocker asam kompetitif kalium (P-CABs) sing kanthi kompetitif nyandhet ikatan ion kalium menyang H +, K + -ATPase ( uga dikenal minangka pompa proton) ing langkah pungkasan sekresi asam lambung ing sel parietal lambung, ngontrol sekresi asam lambung. Nyedhiyakake efek hambatan sekresi asam sing kuwat lan tahan.

Ing kelenjar lambung sing dibudidayakake, perawatan bubuk TAK-438 ngasilake hambatan pembentukan asam sing luwih dawa lan kuwat. Efek penghambat bubuk TAK-438 ing sekresi asam kayane ana gandhengane karo fisiologi sel parietal lambung.

 

Bubuk TAK-438 Mekanisme Tindakan

Wêdakakêna TAK-438 (Vonoprazan fumarate) minangka pyrole derivative lan potassium-competitive acid blocker (P-CAB) sing kompetitif mblokir situs naleni potasium H lambung (+), K (+) - ATPase, enzim kunci ing proses sekresi asam lambung. Senyawa kasebut bisa akumulasi ing lingkungan asam lan mesthine kudu menehi jangka panjang hambatan amarga pKa alkalin 9.06.

Ing kelenjar lambung sing dibudidayakake, perawatan bubuk TAK-438 ngasilake hambatan pembentukan asam sing luwih dawa lan kuwat. Efek penghambat bubuk TAK-438 ing sekresi asam kayane ana gandhengane karo fisiologi sel parietal lambung.

 

Aplikasi bubuk TAK-438

Wêdakakêna TAK-438 (Vonoprazan fumarate utawa Vonoprazan) minangka obat anyar kanggo ngobati penyakit sing gegandhengan karo asam kanthi mekanisme tumindak anyar sing diarani pamblokir asam kompetitif kalium (P-CABs) sing kanthi kompetitif nyandhang ikatan ion kalium menyang H +, K + - ATPase (uga dikenal minangka pompa proton) ing langkah pungkasan sekresi asam lambung ing sel parietal lambung. Obat iki disetujoni ing Jepang kanggo perawatan penyakit sing gegandhengan karo asam, kalebu ulkus lambung, ulkus duodenum, esofagitis refluks, lan Adjungt kanggo pembasmian Helicobacter pylori ing kasus gastritis Helicobacter pylori.

 

Efek Samping & Warni bubuk TAK-438

Efek samping sing umum kalebu:

▪ diare,

▪ mual lan mutah,

▪ sembelit,

▪ lara weteng,

▪ ruam kulit,

▪ lara ati.

 

Iki ora kabeh efek samping TAK438. Kanggo informasi luwih lengkap, takon menyang dokter utawa apoteker. Hubungi dhokter kanggo menehi saran medis babagan efek samping. Sampeyan bisa uga nglaporake efek samping menyang FDA ing 1-800-FDA-1088.

 

reference

[1] Arikawa Y, Nishida H, Kurasawa O, Hasuoka A, Hirase K, Inatomi N, Hori Y, Matsukawa J, Imanishi A, Kondo M, Tarui N, Hamada T, Takagi T, Takeuchi T, Kajino M. Penemuan turunan pyrrole novel 1- [5- (2-fluorophenyl) -1- (pyridin-3-ylsulfonyl) -1H-pyrrol-3-yl] -N-methylmethanamin e fumarate (bubuk TAK-438) minangka kompetitif kalium blocker asam (P-CAB). J Med Chem. 2012 Mei 10; 55 (9): 4446-56. doi: 10.1021 / jm300318t. Epub 2012 Apr 30. PubMed PMID: 22512618.

[2] Kondo M, Kawamoto M, Hasuoka A, Kajino M, Inatomi N, Tarui N. Skrining pamblokiran asam potassium-kompetitif. Layar J Biomol. 2012 Februari; 17 (2): 177-82. doi: 10.1177 / 1087057111421004. Epub 2011 Sep 22. PubMed PMID: 21940711.

[3] Shin JM, Inatomi N, Munson K, Strugatsky D, Tokhtaeva E, Vagin O, Sachs G. Karakteristik blocker asam kompetitif kalium saka gastrik H, K-ATPase, 1- [5- (2- fluorophenyl) -1- (pyridin-3-ylsulfonyl) -1H-pyrrol-3-yl] -N-methylmethanamin e monofumarate (bubuk TAK-438). J Farmakol Exp Ther. 2011 Nov; 339 (2): 412-20. doi: 10.1124 / jpet.111.185314. Epub 2011 Aug 9. PubMed PMID: 21828261; PubMed Central PMCID: PMC3199995.

[4] Hori Y, Matsukawa J, Takeuchi T, Nishida H, Kajino M, Inatomi N. Panaliten mbandhingake efek antisecretory bubuk TAK-438, sawijining blocker asam kompetitif kalium, kanthi lansoprazole ing kewan. J Farmakol Exp Ther. 2011 Juni; 337 (3): 797-804. doi: 10.1124 / jpet.111.179556. Epub 2011 Mar 16. PubMed PMID: 21411494.

[5] Matsukawa J, Hori Y, Nishida H, Kajino M, Inatomi N. Panaliten komparatif babagan cara tumindak bubuk TAK-438, blocker asam kompetitif kalium, lan lansoprazole ing kelenjar lambung terwelu utama. Farmakol Biokimia. 2011 Mei 1; 81 (9): 1145-51. doi: 10.1016 / j.bcp.2011.02.009. Epub 2011 Mar 1. PubMed PMID: 21371447.

[6] Hori Y, Imanishi A, Matsukawa J, Tsukimi Y, Nishida H, Arikawa Y, Hirase K, Kajino M, Inatomi N. 1- [5- (2-Fluorophenyl) -1- (pyridin-3-ylsulfonyl) -1H-pyrrol-3-yl] -N-methylmethanamin e monofumarate (bubuk TAK-438), blocker asam kompetitif kalium lan kompetitif kanggo perawatan penyakit sing gegandhengan karo asam. J Farmakol Exp Ther. 2010 Okt; 335 (1): 231-8. doi: 10.1124 / jpet.110.170274. Epub 2010 Jul 12. PubMed PMID: 20624992.