Obat sing Disasar Ibrutinib: Apa Sampeyan Ngerti - AASraw
AASraw ngasilake bubuk NMN lan NRC kanthi akeh!

Ibrutinib

  1. Obat sing Disasar Ibrutinib (CAS: 936563-96-1)
  2. Mekanisme Tumindak Ibrutinib
  3. Sing Digunakake Ibrutinib
  4. Wuku / Efek Ibrutinib
  5. Kepiye Cara Kita Nggawe Ibrutinib
  6. Efek Samping Ibrutinib
  7. Panyimpenan Ibrutinib

Obat sing Diangkah Ibrutinib(CAS: 936563-96-1)

Akeh perawatan sing luwih anyar kanggo limfoma minangka target obat. Obat sing ditarget tujuane mateni jinis sel sing wis dadi kanker utawa mungkasi sinyal sing nggawe sel kanker tuwuh utawa dipisah. Ing limfoma, jinis sel sing dadi kanker diarani "limfosit" (jinis sel getih putih sing nglawan infeksi). Ana sawetara jinis limfosit sing bisa dadi kanker. Ibrutinib target limfosit B (sel B) mula digunakake kanggo ngobati limfoma sel B.

Sel ngirim lan nampa sinyal menyang sel liyane. Sawetara sinyal kasebut njaga sel supaya bisa urip lan bisa dibagi. Ana akeh jalur sinyal lan sinyal dikirim liwat siji utawa luwih saka jalur kasebut. Ibrutinib minangka pamblokir sinyal sel sing target protein sing diarani 'Bruton' tyrosine kinase '(BTK). BTK minangka bagean saka jalur sing mbantu sel B supaya tetep urip lan dibagi. Mblokir BTK bisa nggawe sel B mati utawa nyegah pamisahan. Pangobatan iki bisa mungkasi panyebaran sel B kanker.

 

Ibrutinib Mekanisme Tindakan

Ibrutinib (936563-96-1) dudu obat kemoterapi nanging salah sawijining sing diarani "terapi sing ditarget". Terapi sing dituju minangka asil saka taun-taun panliten sing dikhususake kanggo ngerti bedane sel kanker lan sel normal. Nganti saiki, perawatan kanker fokus utamane kanggo mateni sel sing mbagi kanthi cepet amarga salah sawijining fitur sel kanker yaiku kanthi cepet bisa dibagi. Sayange, sawetara sel normal kita uga bakal dibagi kanthi cepet, nyebabake akeh efek samping.

Terapi sing disedhiyakake yaiku babagan ngenali fitur-fitur liyane sel kanker. Ilmuwan nemtokake beda-beda ing sel kanker lan sel-sel normal. Informasi iki digunakake kanggo nggawe terapi sing diangkah kanggo nyerang sel kanker tanpa ngrusak sel-sel normal, saéngga mbantu efek samping sing kurang. Saben jinis terapi sing ditrapake dienggo beda-beda beda nanging kabeh bisa ngganggu kemampuan sel kanker kanggo tuwuh, dibagi, ndandani lan / utawa komunikasi karo sel liya.

Ibrutinib nyandhet fungsi tirase kinase (BTK) Bruton. BTK minangka molekul sinyal penting saka kompleks sinyal sinyal reseptor sel B sing berperan penting kanggo sel-sel B sing ganas. Ibrutinib mblokir sinyal sing ngrangsang sel B ganas supaya tuwuh lan ora bisa dikendhaleni. Riset terus ngenali kanker sing paling apik sing bisa ditambani kanthi terapi sing ditargetake lan kanggo ngenali target tambahan kanggo luwih akeh jinis kanker.

Cathetan: Kita disaranake supaya ngobrol karo profesional perawatan kesehatan babagan kondhisi medis lan perawatan tartamtu. Informasi sing ana ing situs web iki tegese migunani lan edukasi, nanging ora ngganti saran medis.

AASraw minangka pabrikan profesional Ibrutinib.

Klik ing kene kanggo informasi kutipan: Kontak kita

 

Sing Digunakake Ibrutinib

❶ Kanggo ngobati limfoma sel mantel (MCL; kanker sing tuwuh cepet ing sel sistem kekebalan awak) sing wis diobati paling ora siji obat kemoterapi liyane.

❷ Kanggo nambani wong leukemia limfosit kronis (CLL; jinis kanker sing diwiwiti ing sel getih putih) lan limfoma limfositik cilik (SLL; jinis kanker sing biasane diwiwiti ing kelenjar getah bening).

❸ Kanggo ngobati wong sing duwe macroglobulinemia Waldenstrom (WM; kanker sing tuwuh alon-alon sing diwiwiti ing sel getih putih tartamtu ing sumsum balung sampeyan).

❹ Kanggo ngobati limfoma zona marginal (MZL; kanker sing tuwuh alon-alon sing diwiwiti saka jinis sel getih putih sing biasane nglawan infeksi) sing wis diobati karo jinis obat kemoterapi.

❺ Kanggo ngobati wong sing duwe korupsi kronis vs penyakit host (cGVHD; komplikasi transplantasi sel batang hematopoietik [HSCT; prosedur sing ngganti sumsum balung sing lara karo sumsum balung sing sehat] sing bisa diwiwiti nalika transplantasi lan tahan suwe ) sawise diobati kanthi ora sukses karo 1 utawa luwih obat.

Ibrutinib kalebu ing kelas obat sing disebut penghambat kinase. Bisa digunakake kanthi mblokir tumindak protein ora normal sing menehi sinyal sel kanker dadi akeh. Iki mbantu mungkasi panyebaran sel kanker.

Ibrutinib

Ibrutinib Wuku/ Efek

Ibrutinib dianggep dening akeh ahli minangka 'perawatan terobosan' kanggo sawetara jinis limfoma. Iki menehi tingkat respon sing luwih dhuwur dibandhingake karo terapi liyane kanggo jinis limfoma sing padha. Uji coba utama sing nyebabake persetujuan ibrutinib dijlentrehake ing ngisor iki.

 

(1) Keuntungan ing limfoma sel mantel

Limfoma sel mantel sing wis kambuh utawa ora nanggepi terapi lini pertama bisa angel diobati. Nanging, panliten utama ing wilayah iki nuduhake manawa luwih saka rong pertiga saka 111 wong sing dirawat ibrutinib nanggapi pangobatan kasebut (limfoma nyusut utawa ilang).

Panaliten kaping loro ing 280 wong mbandhingake ibrutinib karo obat kanker liyane, temsirolimus, ing wong limfoma sel mantel kambuh utawa bias. Wong urip rata-rata 15 wulan tanpa limfoma saya parah nalika ditambani ibrutinib dibandhingake rata-rata 6 wulan nalika ditambani temsirolimus.

 

(2) Mupangat ing leukemia limfositik kronis (CLL)

Tanggepan jangka panjang wis katon ing wong sing CLL dirawat ibrutinib. Ing sidhang utama yaiku 391 wong sing ngalami CLL kambuh utawa tahan maneh, ibrutinib dibandhingake karo ofatumumab, sing asring digunakake kanggo wong sing duwe CLL sing wis bali. Setahun sawise miwiti perawatan, udakara 66 saka 100 wong sing njupuk ibrutinib duwe CLL sing tetep dikendhaleni (iki diarani 'slamet bebas kemajuan') dibandhingake karo sekitar 6 saka 100 wong sing dirawat ofatumumab.

Ing panliten kaping pindho nglibatake 269 wong sing durung nampa perawatan kanggo CLL, ibrutinib dibandhingake karo obat kemoterapi klorambucil. Sawise 1.5 taun perawatan, udakara 90 saka 100 wong sing njupuk ibrutinib duwe CLL sing bisa dikendhaleni dibandhingake karo sekitar 52 saka 100 wong sing diobati klorak.

Nambah ibrutinib menyang bendamustine lan rituximab kanggo wong sing CLL kambuh utawa tahan maneh uga efektif ing panliten sing nglibatake 578 wong. Risiko kemajuan CLL dikurangi kanthi njupuk ibrutinib tinimbang plasebo (perawatan dummy).

 

(3) Keuntungan ing Waldenström' s macroglobulinaemia (WM)

Tingkat respons sing dhuwur uga katon ing wong sing duwe WM - udakara 9 saka 10 wong sing duwe WM nanggapi pangobatan ibrutinib ing sidhang ing 63 wong. Uji coba iki minangka trobosan signifikan kanggo WM amarga kalebu limfoma sing ora umum lan mula angel golek wong sing cukup kanggo melu sidhang klinis. Sidhang iki nyebabake persetujuan ibrutinib kanggo WM ing Eropa.

 

Kepiye Kayane Nggawe Ibrutinib 

Sampeyan bakal diwenehi ibrutinib minangka tablet. Bisa uga dikombinasikake karo obat terapi lan kemoterapi sing dituju liyane. Sajrone perawatan, sampeyan biasane nemoni dokter kanker, perawat kanker utawa perawat spesialis, lan apoteker spesialis. Iki sing kita maksudake nalika nyebutake dhokter, perawat utawa apoteker ing informasi iki.

Sadurunge utawa ing dina perawatan, perawat utawa wong sing dilatih ngombe getih (phlebotomist) bakal njupuk conto getih saka sampeyan. Iki kanggo mriksa manawa sel getih sampeyan ana ing level aman supaya sampeyan bisa ngobati perawatan.

Sampeyan bakal nemoni dokter utawa perawat sadurunge duwe perawatan. Dheweke bakal takon sampeyan babagan perasaan sampeyan. Yen asil getih sampeyan ora apa-apa, apoteker bakal nyiapake perawatan sampeyan. Perawat sampeyan bakal ngandhani nalika perawatan sampeyan wis siyap.

Perawat utawa apoteker bakal menehi tablet ibrutinib supaya bisa digawa mulih. Tindakake kanthi tepat kaya sing dijelasake. Iki penting kanggo mesthekake yen bisa uga bisa kanggo sampeyan. Sampeyan bisa uga diwenehi tablet kanthi kekuwatan sing beda-beda. Sampeyan biasane tetep njupuk ibrutinib saben dina anggere kanker tetep ora bisa dikendhaleni. Perawat utawa apoteker sampeyan uga bisa menehi obat anti-penyakit lan obat-obatan liyane kanggo mulih. Jupuk kabeh tablet persis kaya sing wis diterangake.

AASraw minangka pabrikan profesional Ibrutinib.

Klik ing kene kanggo informasi kutipan: Kontak kita

 

Pangeling Anget babagan Perawatan Diri

♦ Nalika ngombe ibrutinib, ngombe paling ora loro nganti telung liter cairan saben 24 jam, kajaba yen sampeyan ora prentah liyane.

♦ Cuci tangan asring lan sawise ngombe saben dosis ibrutinib.

♦ Sampeyan bisa uga kena risiko kena infeksi, mula coba aja nganti akeh wong sing ngalami selesma, lan lapor demam utawa tandha infeksi liyane menyang panyedhiya kesehatan.

♦ Kanggo ngatasi / nyegah lara tutuk nalika ngombe ibrutinib, gunakake sikat untu sing lembut, banjur bilas kaping telu saben dina nganggo 1 sendok teh baking soda dicampur banyu 8 ons.

♦ Gunakake cukur listrik lan sikat untu alus kanggo nyuda perdarahan.

♦ Aja kontak olahraga utawa kegiatan sing bisa nyebabake cilaka.

♦ Kanggo nyuda mual, njupuk obat anti-mual kaya resep saka dhokter, lan dhahar panganan sing asring lan asring nalika ngombe ibrutinib.

♦ Mangan panganan sing bisa nyuda efek diare - Ngatur Efek Samping - Diare

♦ Tindakake regimen pangobatan anti-diare kaya sing diresepake dening profesional perawatan kesehatan.

♦ Aja kena sunar srengenge. Nganggo SPF 15 (utawa luwih) blok sunar srengenge lan protèktif. Ibrutinib bisa nggawe sampeyan luwih sensitif karo srengenge lan sampeyan bisa luwih gampang srengenge.

♦ Umume, omben-omben alkohol kudu minimal utawa ora bisa dilalekake nalika njupuk ibrutinib. Sampeyan kudu ngrembug babagan iki karo dokter.

♦ Ngaso akeh.

♦ Jaga nutrisi sing apik nalika diobati karo ibrutinib.

♦ Yen sampeyan ngalami gejala utawa efek samping nalika ditambani ibrutinib, manawa sampeyan ngrembug karo tim perawatan kesehatan. Dheweke bisa menehi resep obat lan / utawa menehi saran liyane sing efektif kanggo ngatasi masalah kasebut.

 

Ibrutinib Side Effects

Menehi bantuan medis darurat yen sampeyan duwe pratandha saka reaksi alergi: garang; angel ambegan; bengkak saka pasuryan, lambe, lidah, utawa tenggorokan.

 

Aja nggunakake ibrutinib lan nelpon dhokter sampeyan yen wis:

♦ Tandha infeksi – demam, hawa anyep, ringkih, lara tutuk, batuk lendir, ambegan;

♦ Tandha getihen ing njero awak - pusing, lemes, kebingungan, masalah tutur, nyeri sirah sing dawa, bangku ireng utawa getih, cipratan jambon utawa coklat, utawa batuk getih utawa mutah sing katon kaya kopi;

♦ Diare parah utawa terus-terusan;

♦ Sakit dada, deg-degan utawa denyut-denyut ing dhadha, krasa sampeyan bakal lingsem;

♦ Sakit sirah sing parah, penglihatan kabur, gulu ing kuping utawa kuping;

♦ Memar gampang, getihen sing ora biasa, bintik ungu utawa abang ing sangisore kulit;

♦ Kulit pucet, tangan lan sikil sing adhem;

♦ Masalah ginjel - sethithik utawa ora ana urin, bengkak ing sikil utawa tungkak; utawa

♦ Tandha kerusakan sel tumor - kebingungan, kelemahan, kram otot, mual, mutah, denyut jantung cepet utawa alon, nyuda urin, nyuda ing tangan lan sikil utawa ing tutuk.

 

Efek sisih umum bisa kalebu:

♦ Diare, mual;

♦ Mriyang, watuk, alangan ambegan;

♦ Lecet utawa ulkus ing cangkem;

♦ Rasane kesel;

♦ Bruising, akeh; utawa

♦ Nyeri otot, nyeri balung.

Iki ora daftar lengkap efek samping lan liyane bisa kedadeyan. Nelpon dhokter kanggo saran medical babagan efek samping. Sampeyan bisa nglaporake efek samping kanggo FDA ing 1-800-FDA-1088.

AASraw minangka pabrikan profesional Ibrutinib.

Klik ing kene kanggo informasi kutipan: Kontak kita

 

Ibrutinib Storage

Simpen Ibrutinib ing wadhah sing diiseni, ditutup kanthi kenceng, lan ora ana gandhengane karo bocah. Simpen ing suhu kamar lan adoh saka cahya, panas lan kelembapan sing ana ing jedhing.

Ibrutinib sing ora dibutuhake kudu dibuwang kanthi cara khusus kanggo mesthekake yen ingon-ingon, bocah, lan wong liya ora bisa dikonsumsi. Nanging, sampeyan ora kudu nyebarke Ibrutinib iki ing jamban. Nanging, cara paling apik kanggo mbuwang obat yaiku liwat program pengambilan obat. Dhiskusi karo apoteker utawa hubungi departemen sampah / daur ulang lokal kanggo sinau babagan program take-back ing komunitas sampeyan. Deleng Pembuangan Aman saka FDA saka

Penting kanggo njaga kabeh pengobatan saka ngarsane lan nyedhaki anak minangka akeh kontan (kayata pemikir pil mingguan lan kanggo tetesan mata, krim, tambalan, lan inhaler) ora anak sing tahan lan bocah cilik bisa mbukak kanthi gampang. Kanggo nglindhungi anak-anak saka keracunan, tansah ngunci topi safety lan langsung ngemot obat ing lokasi sing aman - siji sing munggah lan adoh lan metu saka ngarsane lan tekan.

 

reference

[1] Brown JR, Hillmen P, O'Brien S, dkk. Tindak lanjut lan pengaruh faktor prognostik berisiko tinggi saka panelitian RESONATE tahap 3 ing pasien CLL / SLL sing dirawat sadurunge [diterbitake online sadurunge dicetak 8 Juni 2017]. Leukemia

[2] Byrd JC, Brown JR, O'Brien S, dkk; Penyidik ​​RESONATE. Ibrutinib lawan ofatumumab ing leukemia limfoid kronis sing dianggep sadurunge. N Engl J Med. 2014; 371 (3): 213-223.

[3] Byrd JC, Furman RR, Coutre SE, dkk. Telung taun tindakake perawatan-naif lan pasien sing sadurunge diobati karo CLL lan SLL sing nampa agen tunggal ibrutinib. Getih. 2015; 125 (16): 2497-2506.

[4] Mato AR, Hill BT, Lamanna N, dkk. Urutan optimum ibrutinib, idelalisib, lan venetoclax ing leukemia limfositik kronis: asil saka panelitian multicenter 683 pasien. Ann Oncol. 2017; 28 (5): 1050-1056.

[5] Woyach JA, Ruppert AS, Guinn D, dkk. Resistensi sing ditengahi BTKC481S kanggo ibrutinib ing leukemia limfositik kronis. J Clin Oncol. 2017; 35 (13): 1437-1443.

[6] Winqvist M, Asklid A, Andersson PO, dkk. Asil nyata ibrutinib ing pasien leukemia limfositik kronis sing kambuh utawa bias: data saka 95 pasien berturut-turut sing dirawat ing program panggunaan sing welas asih. Sinau saka Kelompok Leukemia Limfositik Swedia Swedia. Haematologica. 2016; 101 (12): 1573-1580.

[7] Jones JA, Hillmen P, Coutre S, dkk. Panganggone antikoagulan lan antiplatelet ing pasien leukemia limfositik kronis sing diobati karo ibrutinib agen siji. Br J Haematol. 2017; 178 (2): 286-291.

[8] Kamel S, Horton L, Ysebaert L, dkk. Ibrutinib nyandhet kolagen, nanging ora agregasi trombosit sing dimediasi ADP. Leukemia 2015; 29 (4) 783-787.

[9] Rigg RA, Aslan JE, Healy LD, dkk. Administrasi oral penghambat tirosin kinase Bruton ngganggu fungsi trombosit sing dimediasi GPVI. Am J Physiol Cell Physiol. 2016; 310 (5): C373-C380.

[10] Wang ML, Aturan S, Martin P, dkk. Target BTK kanthi ibrutinib ing limfoma sel mantel utawa relaksasi. N Engl J Med. 2013; 369 (6): 507-516.

[11] Treon SP, Tripsas CK, Meid K, dkk. Ibrutinib ing sadurunge ngrawat macroglobulinemia Waldenström. N Engl J Med. 2015; 372 (15): 1430-1440.

[12] Lampson BL, Yu L, Glynn RJ, dkk. Aritmia ventrikel lan pati dadakan ing pasien sing njupuk ibrutinib. Getih. 2017; 129 (18): 2581-2584.

[13] Tedeschi A, Frustaci AM, Mazzucchelli M, Cairoli R, Montillo M. Apa profilaksis HBV dibutuhake sajrone perawatan CLL karo ibrutinib? Limfoma Leuk. 2017; 58 (12): 2966-2968.

[14] Sun C, Tian X, Lee YS, dkk. Rekonstitusi parsial kekebalan humoral lan infeksi luwih sithik ing pasien leukemia limfositik kronis sing diramal karo ibrutinib. Getih. 2015; 126 (19): 2213-2219.

[15] Ruchlemer R, Ben Ami R, Lachish T. Ibrutinib kanggo leukemia limfositik kronis. N Engl J Med. 2016; 374 (16): 1593-1594.

[16] Ahn IE, Jerussi T, Farooqui M, Tian X, Wiestner A, Gea-Banacloche J. pneumonia atypical pneumaticstis jirovecii radhang paru-paru ing pasien sing sadurunge ditambani CLL ing agen tunggal ibrutinib. Getih. 2016; 128 (15): 1940-1943.

[17] Vitale C, Ahn IE, Sivina M, dkk. Cytopenias autoimun ing pasien leukemia limfositik kronis sing diramal karo ibrutinib. Haematologica. 2016; 101 (6): e254-e258.

[18] Lip GY, Pan X, Kamble S, dkk. Risiko pendarahan utama ing antarane pasien fibrilasi atrium non-valvular diwiwiti ing apixaban, dabigatran, rivaroxaban utawa warfarin: panelitian observasional "nyata-nyata" ing Amerika Serikat. Int J Klinik Praktek. 2016; 70 (9): 752-763.

0 Nyenengi
155 Ndeleng

Sampeyan uga kaya

Komentar wis ditutup.